For en høst!

SAM_4614SAM_4615Mange norske jegere begynner jakta i Sverige 25.august. Så også vi. I år ble det 2 uker ferie og 4500 km på veien. Årsaken var NM skog  på Buhol utenfor Oslo 28.august. Vår vizsla Thea var kvalifisert med sin 1 AK skog fra i fjor og det var første gang en vizsla sto på startlistene til NM for fuglehunder. Vi var kjempespent og gledet oss til å vise henne frem.

Etter ett par dager jakt i Nord Sverige skjønte vi at noe var galt. Thea var ikke helt seg selv. Det skal sies at å jakte i 25 varmegrader i stille skog ikke er lett for hundene. I tillegg begynte vi å lure på om hun var plaget av ettervirkninger av løpetiden tidligere i sommer. Vel, vi reiste videre sørover med godt humør.

Enda optimist

Vi ankom hytta kl 23.00 på kvelden og opprop var kl 08.00 om morgenen etter. Ikke mye tid til hvile. Vi var så heldige å dele hytte med Randi Schulze og hennes strihår vorsteh Speldraget’s Golddigger, som også skulle delta i NM. Thea fikk 10 minutter slipptid av dommer Anders Simensrud. Da hadde hun gått langt under pari og vi var veldig skuffet. Men det er bare en hund og ikke en maskin. Nå gjaldt det å finne ut hva som feilet henne.

Da gikk det absolutt mye bedre med Golddigger! Hun og Randi gikk videre fra kvalifiseringen på søk. 1. premie semifinale neste dag med ett fuglearbeid i siste liten. Det hele endte med SØLV i finalen NM skog 2015 med ett fuglearbeid. Irsk setter Balto vant med to fuglearbeid. Små marginer, men kjempeartig å være med å feire en så god hund! VI GRATULERER RANDI OG DIGGI MED NYE FANTASTISKE RESULTATER!

6984-594-nm_finale_deltakere-600x450

Bildet over er av NM finalistene lånt fra www.vorsteh.no der du finner all info om NM skog og flere bilder. Siden NM skog har Diggi deltatt i NM høyfjell på Kongsvold og fikk bronsemedalje i lagkonkurransen sammen med strihårlaget! I den individuelle konkurransen hadde hun uflaks og kom ikke videre i kvalifiseringen. Etter dette har hun også rukket å hentet en 2AK fullkombinert skog! Under ser du bildet av sølv og gullvinnerne NM skog 2015. Bildet er lånt fra vorsteh.no.

6987-594-balto_og_golddigger-450x338

Jakta fortsatte i Nord- Sveriges skoger. Nå var været blitt «bedre». Vi hadde fine situasjoner som vi kan minnes i vinter, men det beste var nok at vår strihår Fresh endelig oppførte seg som en fuglehund! Jan Egil slo nesten hjul! Etter to år i band, masse innkallingstrening og styring av henne i slipp lar vi henne få prøve seg. Det ender med at vi finner Fresh sittende i skogen 150 m unna oss. Hun får gå på og sporer opp en orrhøne! Neste dag jobber hun konsentrert og tar stand på ett orrfuglkull. Jan Egil feller to av dem. Den ene må hun hjelpe oss med å finne og sendes i en søkapport og apporterer korrekt til fører:-). Kanskje en ny Speldragetstjerne er født?

SAM_4622SAM_4649