Takk for denne gang, Diggi!

Golddigger reiser hjem i dag. Hjem til eier Randi Schulzse. Diggi har vært en drøm å passe. Helt siden hun kom i begynnelsen av juni har hun glidd rett inn i flokken vår. Hun har vært som ett møbel i huset. Snill og grei som dagen er lang. Foran kick bike, på apporttrening og jakttrening har hun gitt jernet!

Jan Egil har startet prøver med henne. Det er ei godt trent bikkje når han bare brukte kort tid å bli kjent og så dro i land 2 x 2AK på apportprøve. En stund senere var smårusket der ordnet opp i og de kvitterte med 1 AK fullkombinert med full pott 66-444 og i tillegg max score 10 på søk, 10 på vann og 10 på spor på apportdelen. Prøvens beste hund i Troms og dermed var Speldraget’s F-Golddigger JAKTCHAMPION! Eieren gråt en skvett av glede da hun fikk den gode nyheten.

 

 

Neste prøve var Diggi kommet i god springeform etter valpekullet hun leverte i vår. Hun rapporterte 2 ganger til Jan Egil, men farten var for stor og skogen i Pasvik for tett. Det ble dessverre ingen premie den dagen. Vi dro på jakt i Sverige i stedet.

Diggi er ikke felt så mye for. I skogen i Sverige ble hun litt forfjamset når tiuren gikk i bakken. Så kom løpetiden! Altfor tidlig i følge planen. Måtte stå over prøve i Kautokeino. Men det var en sjanse til på Sennaland slutten av september. Diggi var ikke seg selv pga løpetiden. Støkket masse! Svirret rundt i skogen, frem og tilbake i stedet for ett fint søk med bruk av vind og terreng. Jan Egil hadde ingen forhåpninger. Men Diggi er visst best når det gjelder!

Første slipp på Sennalandsprøven. Rett i stand! De ordner opp og det viser seg utover dagen at de andre har utfordringer med å spikre fugl og Diggi blir satt på topp. WOW!  1VK er i boks og billetten til NM start neste år er sikret. Eier gråter en skvett igjen der i sør.

I dag reiser Diggi hjem. Mange opplevelser rikere. Døra vår er alltid åpen for denne herlige hunden. Vi sees igjen!