Sommer = apportprøve

SAMSUNG CSC
Fuglehundgruppa i Sør -Varanger Jeger og fiskeforening arrangerer hvert år en apportprøve i slutten av juli. I år følte vi at vi var noe uforberedt, da vi dro på 3 ukers ferie like før prøven. Hundene ble plassert hos venner og kjente iperioden. Dette betydde 1. -at badesesongen ikke var startet da vi dro og 2. -oppkjøringen til prøven ble litt mangelfull for de to vi tenkte å stille i år.

Men vi hadde ikke trengt å bekymre oss! Grunnlaget var jo lagt de foregående 2-3 år så da var det bare å hente frem gammel kunnskap med en trening dagen før prøven. Vi ankom Norge torsdag, trente fredag og stilte på prøve lørdag og søndag.

Resultatet for vår del ble vi godt fornøyde med!

2 x 1AK til Fresh med 28 poeng begge dagene.  Vann 10, Søk 10 og spor 8. Hun er rolig og fin mellom øvelsene og gjør det hun skal, fine Fresh. Multe måtte overtales til å bade på lørdagen så da ble det søk 8, spor 9 og vann 4 som gir en 3 AK.  Men på søndag gikk det bedre med søk 9, spor 9 og vann 8 som gir en 1 AK.

Apportprøvepremierte 2015

Prøven hadde en premieringsprosent på 86!! Helt utrolig da normalt er ca 50%. Deltakerne har trent godt og all heder til Fuglehundgruppa som arrangerer fellestreninger med apportprøven som mål. Det har gitt resultater! Dommerne Arild Hansen og Bente Holm gjorde en kjempejobb med råd og tips og godt humør. Prøveleder Linda Rognmo holdt i trådene og vi koste oss glugg i hjel med laksemiddag og multekake, loddsalg og latter ut i de små timer på premieutdelingen lørdagskveld.

Tusen takk for i år!