Glade nyheter fra Senjaprøven

Å reise ti timer i bil til en høyfjellsprøve, som vi aldri hadde vært på, viste seg å være en god ide! Kennel Speldraget fikk tilsammen tre premieringer. Her kommer en liten rapport fra eventyrøya Senja.

20160827_225206

Bildet over viser f.v. Jan- Egil Smuk som førte vizsla Speldragets E-Multe til 2 AK, Lillian Høyen Slydahl eier til vizsla Speldragets Gine med 2 UK (fører Bjørn Inge Slydahl) og Ronja Pedersen eier til strihår Speldragets F-Roxy fikk 3 AK (fører Jan Egil Smuk). Her med premier og diplom fra lørdagens fine dag i fjellet.  Vi er kjempestolt og GRATULERER masse til dyktige førere og eiere som trener og gjør de rette tingene.

Det kokte av ryper på Senja og for Krispie ble det litt for mange nyslåtte fugler i slippene. Noe som ble litt for vanskelig for unghunden. Alle de 5 vizsla som ble stilt i helgen fikk vist seg godt frem. Meget godt faktisk. Synd at Thea ikke fikk satt seg tidsnok da hun og makker tok samstand og måtte reise sammen på ett kull. Det ble for tøff provokasjon. Søster Era (eier Bjørn Inge Slydahl) dro også etter rype på søndag, så det var nok av action i fjellet! Ellers var lørdagen fylt med sol og fin vind i fjellet, mens søndagen var kald og våt. Roxy og Multe hadde begge sjanse på søndag, men den ene tok makker seg av og den andre fikk for lang bremsestrekning.

Dette var Roxy sin første jaktpremie og vi håper at det kan bli flere slik at hun kan komme på avlshundlisten til Norsk Vorstehhundklubb etterhvert. Hun har vært her på Svartli til trening i vinter og nå er hun tilbake. Hun er en meget trivelig hund å ha i hus, vi merker henne knapt. Finner fugl, er rolig og begynner å gå godt nå når formen blir bedre. Vi ser frem til høsten sammen med henne før hun skal tilbake til eier Ronja. Vi må få takke for tilliten Ronja har vist oss etter at vi mistet Fresh! Roxy er etter Speldraget’s Dee-Dee og Munkefjellets Mjølner og søster til velkjente Golddigger.SAMSUNG CSC

Bildet av Roxy i stand på vinterrype

Når det gjelder premiering for norske vizsla på jaktprøver i Norge så er det ikke mange. Det er faktisk slik at Multes mamma B-Terra av Miessevarri har den eneste 2 AK høyfjell fra tidligere. Nå har altså datteren gjort samme bragd. Terra er fortsatt Norges mest premierte vizsla på jaktprøver, men Multe stormer etter. Ny prøve til helgen, så hvem vet?

Det aller morsomste med helgen var likevel den historiske 2 UK premien til Speldragets Gine 1 år og 8 måneder gammel. Ettersom vi vet så er det ikke utdelt en slik tidligere? Gines oldemor hadde 3 UK fra høyfjellsprøve. Gine jaktet godt og viste gode anlegg. Hun hadde faktisk 3 stander under sine slipp, men bare det siste ga uttelling og premie. Vi syns det er stor stas at våre valpekjøpere lykkes! Gratulerer til Lillian og Bjørn Inge Slydahl!

20160827_161531

Bildet over viser Thea med døtrene Krispie t.v og Gine t.h på samme jaktprøve

Vi takker Midt Troms Fuglehundklubb for ett flott arrangement og kommer gjerne igjen! Under  finner du kritikkene fra lørdag. Kritikker fra søndag har vi ikke fått med oss da vi reiste før de var ferdige:

Senjaprøven 27.8.2016, Midt Troms Fuglehundklubb

Speldraget’s Gine, Eier Lillian Slydahl og fører Bjørn Inge Slydahl

Dommer Sten Nilsen

Gine starter moderat. Tas av da hun er for opptatt av makker.I senere slipp går Gine svært bra og selvstendig. Har gjentatte sjanser på fugl i sitt 2 og 3 slipp. Siste slipp stand. Reiser villig rype. Har gått meget godt i dag og får en 2 pr UK.

8-20-20-20-20=88 min

546344

2 UK!

Speldraget’s E-Multe, Eier Monica Hauan og fører Jan Egil Smuk

Dommer Jørn Tore Karlsen

Multe jakter meget godt, får med seg masse terreng i bredde, noe mer framdrift ønskelig. Multe fortsetter sitt meget gode søk i god kontakt med fører. Senere stand, makker kommer inn og løfter rypekull. Multe står enda og på reisningsordre går Multe villig på og reiser rype og RIOS. På utredning støkker Multe rypekull og er rolig. For sin prestasjon i dag tildeles Multe en velfortjent 2 AK.

10-10=20 min

446434

2 AK!

Speldraget’s F-Roxy, Eier Ronja Pedersen og fører Jan Egil SMuk

Dommer Jørn Tore Karlsen

Roxy jakter godt i god kontakt med fører. Noe mer bredde og fremdrift ønskelig. Flere sjanser på nyslått fugl. Senere stand når fører kommer til reiser Roxy villig og presist ryper og RIOS. Utreder ok. For sin prestasjon i dag tildeles Roxy 3 AK!

15-5=20 min

336334

3 AK!

20160827_112337Høyfjellsterreng fra Senja

Speldraget’s E-Thea, Eier/fører Monica Hauan

Dommer Sten Nilsen

Thea starter i stor fart. Dekker terrenget greit i samarbeid med fører. Stand. rype letter og Thea går etter og utgår.

12 min

556444

Speldraget’s G-Krispie, Eier/fører Monica Hauan

Dommer Sten Nilsen

Krispie går svært godt, dekker terrenget meget godt i god kontakt med fører. Fortsetter dagen ut sitt meget gode søk uten å presentere fugl.

20-20-20-10=70 min

546344