Vorsteh Fresh prøver nye ting

Jeg har en filosofi om at de fleste hunder burde klare å komme seg gjennom klasse 1 i Norsk Kennel klubbs Lydighetskonkurranse. Det er ett kort og forholdsvis enkelt program med vanlige hverdagsøvelser som sitt og bli, innkalling, dekk og bli, vise at de er tilgjengelig, følge fører mm. Man må regne med å trene på noe «pirk» da det gies poeng for detaljer også. Noe skal jo dommeren ha å skille på.20160127_203316

Vel, vår lokale hundeklubb «Kirkenes og omegn hundeklubb» har i år, som i fjor, en Lydighets-CUP i vintersesongen. Den går ut på at annen hver torsdag får man gå forenklede deler av klassens momenter og belønne diskret i ringen etter ett på forhånd satt program.

Kjempebra initiativ fra de frivillige i hundeklubben som er dommer, skriver osv! For oss som deltar er det viktig for å venne hunden til settingen på en ordinær konkurranse og så er det artig!

At vår vorsteh Fresh skulle oppføre seg så «eksemplarisk» første gang hun var med var jo enda artigere! Hun startet Kl 1 øvelsene som vist i poengdiagrammet på klubbens hjemmeside. Hupps, hun fikk best score denne første kvelden! Ja, da er jo motivasjonen på topp til å trene mer og pirke mer på detaljer så hun ikke får trekk for å sette seg opp for tidlig feks.

Du kan følge med en logrende Fresh her utover vinteren: KOHKshjemmeside

PS. For deg som leser hele tabellen ser at vår vizsla Multe ikke leverte like godt i sin Klasse 2 debut. I fjor fikk hun bronse i cupen så her må det en innsats til skal vi tangere den i klasse 2 i år!