Hundekurs

Hundeskolen er en hobby som startet i 2014. Her kan du få oppdatert kunnskap om hvordan en hund lærer og bruke dette fornuftig i din egen hundetrening.

Hundesenteret spesialiserer seg på grunnferdigheter som kommer til nytte i alle hundesporter, hos familiehunden og på jakt. Vi bruker positive metoder som går ut på å belønne de atferder du vil ha mer av. Fokus i treningen er å legge til rette for at hunden lykkes og å bygge opp øvelsene steg for steg med en markør, for eksempel klikker, og belønninger; som mat, lek og hverdagslivets goder. Å trene belønningsbasert gir mestring for både deg og hunden, i tillegg gir det resultater i hverdagen, skikkelig vinn-vinn!

All atferd kan trenes. Tren den hunden du har foran deg og ikke la deg stresse av alt naboen sin kan. Din hund kan bli verdensmester. Verdensmester i innkalling for eksempel eller å hilse pent på besøkende. Du bestemmer målet og Kirkenes Hundesenter er her for å hjelpe deg nå det.

På hundeskolen trener vi ikke i situasjonen, men for situasjonen. Det vil si at vi prøver å forberede hunden så godt vi kan med tilrettelagte øvelser for det som kan møte den senere i livet. Slik kan den si JA til alt du har lyst å ta den med på senere. Buss, turisthytte, fly, konkurranse, utstilling, tantes bursdag osv.

Hovedinstruktør er Monica Hauan, hjelpeinstruktør er Ronja Pedersen og Jan- Egil Smuk. Bli bedre kjent med oss ved å trykke på navnet på bildet. Eksterne instruktører inviteres til å holde spennende kurs av og til. Slike kurs blir annonsert nedenfor her. Hundeskolen holder kurs i Kirkenes og ONLINE. Det er også mulig å be om vi kan holde kurs der du bor. På denne siden finner du kurs som kommer med eksterne instruktører eller som holdes utenfor Kirkenes. Våre egne kurs finner du på sine respektive sider. Her er snarveier:

KOMMER I 2020:

Kirkenes Hundesenter inviterer til jakthundkurs med Thomas Stokke:

«Bli best på din fuglehund!»

Dette helgekurset går i dybden på belønningsbasert fuglehundtrening. Kurset går gjennom HVA, HVORFOR og HVORDAN i endel tema som er nyttige grunnferdigheter for å lykkes på jakt. Tema som TIMING, BELØNNINGSUTVIKLING, APPORT, SITT OG SAMARBEID OG KONTROLL. Det fokuseres på dine trenerferdigheter og å lese hund, i tillegg til øvelser du kan trene på hjemme etter kurset. Kurset passer for alle, både nybegynnere og viderekomne da øvelsene legges opp etter ditt nivå.

Tid, sted og pris kommer senere

Max 8 deltakere, «ubegrenset» observatørplasser.

Litt om kursholder: Thomas Stokke driver selskapet Klickerklok HB sammen med sin kone Fanny Gott, og han holder gjennom det bl.a jakthundkurs for eiere av både retrievere, stående og støtende fuglehunder. De holder kurs og foredrag i hele Norden, i tillegg til onlinekurs på www.klickerklok.se. Thomas har en mastergrad i etologi fra NMBU. Han er instruktørutdannet gjennom Canis hundeskole og har trent hund siden 1995. Thomas har trent og konkurrert i konkurranselydighet, agility, spor, rundering, gjeting, jaktprøver for spaniel og jakt- og apportprøver for stående fuglehunder, med mange hunder av 6 ulike raser.

THOMAS STOKKE

Kommer i 2020:

Kirkenes Hundesenter inviterer til foredrag med Thomas Stokke:

«Relasjon mellom hund og fører

Hva kjennetegner en bra relasjon? Hvilke roller spiller vi i samspillet med hunden? Å ha en god relasjon til hunden er noe vi alle ønsker å ha. Samtidig er begrepet «god relasjon» vanskelig og defineres ulikt etter hvilken bakgrunn personen som definerer det har

Med relasjon mellom hund og fører mener vi hvordan hund og fører forholder seg til hverandre både i og utenfor trening. En god relasjon er en relasjon der både hund og fører har det bra. Så langt er alle enige. Derimot er det stor uenighet om hvordan relasjonen mellom hund og fører skal være og hvordan den blir bra.

Begrepet «lederskap» blir ofte nevnt når hundetrenere snakker om sin relasjon til hunden. Det snakkes om godt lederskap og dårlig lederskap, og om å befeste lederskapet til hunden. Spør du ti forskjellige hundeeiere hva et godt lederskap er og hvordan du skal oppnå det, får du trolig like mange forskjellige svar. I dette foredraget ser vi nærmere på hva relasjonen mellom oss og hunden bør inneholde og hvordan vi kan endre vår atferd for å få en bedre relasjon til hunden.

Foredraget passer for ALLE som har hund eller kommuniserer med hund. Spesielt for de som holder på med en eller annen form for hundesport, og generelt for de som har familiehund.

Tid, sted og pris kommer senere

Litt om Thomas: Thomas driver selskapet Klickerklok HB sammen med sin kone Fanny Gott. Thomas har en mastergrad i etologi fra NMBU. Han er instruktørutdannet gjennom Canis hundeskole og har trent hund siden 1995. Thomas har trent og konkurrert i konkurranselydighet, agility, spor, rundering, gjeting, jaktprøver for spaniel og jakt- og apportprøver for stående fuglehunder, med mange hunder av 6 ulike raser. Han holder kurs og foredrag i hele Norden, i tillegg til onlinekurs på www.klickerklok.se. Thomas sier det er en nødvendighet for han å fokusere på observerbare faktorer og forsøke belønne rett atferd, i stedet for å lete etter feil å korrigere bort, for å oppnå resultater.

VELKOMMEN!