Kurs

Privattime/1 til 1- undervisning med Monica Hauan

Kontakt meg på telefon eller e-post dersom du ønsker hjelp til små eller litt større utfordringer i ditt hundehold. Dersom utfordringen er for omfattende kan jeg kanskje bidra med å finne hjelp annet sted.

Kr 500,- pr 60 min. Tid og sted avtales.

Litt om meg og min erfaring:

Jeg fikk min første fuglehund i 1995 og på det første valpekurset ble jeg introdusert for belønningsbasert trening. Det gjorde at jeg ble spesielt engasjert og har deltatt på utallige helgekurs, onlinekurs, konferanser og foredrag i inn- og utland på temaet HUND og ATFERD. Fra 2013 har jeg holdt kurs for alle raser, og tilpasser treningen etter hvert individ. Jeg bor i dag sammen med 3 ungarske Vizsla, 2 strihårete vorsteh og mannen Jan-Egil. Vi har under kennelnavnet Speldraget hatt 11 valpekull. Jeg har trent og konkurrert i konkurranselydighet, rallylydighet, viltspor, apport og på fuglehundprøver med gode resultat. Med en bakgrunn som rideinstruktør på deltid og heltid siden 1990, og utdannet som hundeinstruktør gjennom Norges Jeger og Fiskeforbund, CANIS og Absolute Dogs (Pro Dog Trainer) har jeg mange verktøy i «instruktørverktøykassa» som vil komme kurselever til gode.  

 


Kurs 1.halvår 2020:

 

JANUAR: Stasjonstrening Work shop (FULLT)

MAI: Apportkurs 

MARS: Innkallingskurs (FULLT)

MARS: Kurs for fuglehunden med Thomas Stokke!

MARS: Foredrag med Thomas Stokke – Relasjon mellom hund og fører

 


Svartli AS inviterer til jakthundkurs med Thomas Stokke

BLI BEST PÅ DIN FUGLEHUND

 

Dette helgekurset går i dybden på belønningsbasert fuglehundtrening. Kurset går gjennom HVA, HVORFOR og HVORDAN i endel tema som er nyttige grunnferdigheter for å lykkes på jakt. Tema som TIMING, BELØNNINGSUTVIKLING, APPORT, SITT OG SAMARBEID OG KONTROLL. Det fokuseres på dine trenerferdigheter og å lese hund, i tillegg til øvelser du kan trene på hjemme etter kurset. Kurset passer for alle, både nybegynnere og viderekomne da øvelsene legges opp etter ditt nivå.

 

Fredag 20.mars kl 17.00-20.00, Lørdag 21.mars kl 10.00-17.00, søndag 22.mars kl 10.00-17.00 (inkl 1 time lunsj lør og søn)

STED: Ridehallen i Sandnesdalen.

PRIS: kr 2500,-  for deltaker med hund Pris kr 200 pr dag for observatør eller 400 for alle dager.

Max 8 deltakere, «ubegrenset» observatørplasser.

Spørsmål og påmelding til Monica Hauan, moni-hau@online.no

Litt om kursholder: Thomas Stokke driver selskapet Klickerklok HB sammen med sin kone Fanny Gott, og han holder gjennom det bl.a jakthundkurs for eiere av både retrievere, stående og støtende fuglehunder. De holder kurs og foredrag i hele Norden, i tillegg til onlinekurs på www.klickerklok.se. Thomas har en mastergrad i etologi fra NMBU. Han er instruktørutdannet gjennom Canis hundeskole og har trent hund siden 1995. Thomas har trent og konkurrert i konkurranselydighet, agility, spor, rundering, gjeting, jaktprøver for spaniel og jakt- og apportprøver for stående fuglehunder, med mange hunder av 6 ulike raser. Han har i dag 3 strihårede vorstehere i henholdsvis VK, AK og UK klassen. Thomas sier det er en nødvendighet for han å fokusere på observerbare faktorer og forsøke belønne rett atferd, i stedet for å lete etter feil å korrigere bort, for å oppnå resultater. Du kan høre mer om hans filosofi og belønningsbasert hundetrening i Jegerpodden fra 14.februar.

 

VELKOMMEN!


Svartli AS inviterer til foredrag med Thomas Stokke

RELASJON MELLOM HUND OG FØRER

Hva kjennetegner en bra relasjon? Hvilke roller spiller vi i samspillet med hunden? Å ha en god relasjon til hunden er noe vi alle ønsker å ha. Samtidig er begrepet «god relasjon» vanskelig og defineres ulikt etter hvilken bakgrunn personen som definerer det har

Med relasjon mellom hund og fører mener vi hvordan hund og fører forholder seg til hverandre både i og utenfor trening. En god relasjon er en relasjon der både hund og fører har det bra. Så langt er alle enige. Derimot er det stor uenighet om hvordan relasjonen mellom hund og fører skal være og hvordan den blir bra.

Begrepet «lederskap» blir ofte nevnt når hundetrenere snakker om sin relasjon til hunden. Det snakkes om godt lederskap og dårlig lederskap, og om å befeste lederskapet til hunden. Spør du ti forskjellige hundeeiere hva et godt lederskap er og hvordan du skal oppnå det, får du trolig like mange forskjellige svar. I dette foredraget ser vi nærmere på hva relasjonen mellom oss og hunden bør inneholde og hvordan vi kan endre vår atferd for å få en bedre relasjon til hunden.

 

Foredraget passer for ALLE som har hund eller kommuniserer med hund. Spesielt for de som holder på med en eller annen form for hundesport, og generelt for de som har familiehund.

 

Onsdag 25.mars kl 19.00-21.00

Kirkenes (sted kommer senere)

Pris kr 200,- VIPPS til 99642103 eller kontant i døra.

Spørsmål og påmelding til Monica Hauan, moni-hau@online.no

 

Litt om Thomas: Thomas driver selskapet Klickerklok HB sammen med sin kone Fanny Gott. Thomas har en mastergrad i etologi fra NMBU. Han er instruktørutdannet gjennom Canis hundeskole og har trent hund siden 1995. Thomas har trent og konkurrert i konkurranselydighet, agility, spor, rundering, gjeting, jaktprøver for spaniel og jakt- og apportprøver for stående fuglehunder, med mange hunder av 6 ulike raser. Han holder kurs og foredrag i hele Norden, i tillegg til onlinekurs på www.klickerklok.se. Thomas sier det er en nødvendighet for han å fokusere på observerbare faktorer og forsøke belønne rett atferd, i stedet for å lete etter feil å korrigere bort, for å oppnå resultater.

VELKOMMEN!

 

 


Innkallingskurs for deg og din hund (FULLT)

 

Kommer hunden når du roper på den? Hver gang?

Syns du at innkallingen kunne vært bedre?

 

Prøv ett kurs der vi konsentrerer oss om INNKALLINGEN med «nogo attåt». For å gjøre det mest likt de utfordringer hverdagen kaster på oss kommer vi til å være på ulike steder i løpet av kurset. Vi kommer til å trene ved hjelp av belønninger og du kommer til å lære hvordan vi kan bruke disse til din fordel og ikke som bestikkelser. Vi bruker en facebookgruppe for å holde kontakten underveis i kurset. Der deles bl.a ekstramateriell og hjemmeutfordringer. Alle kan delta- uavhengig av alder og nivå!

INSTRUKTØR: Monica Hauan

TID: Start mandag 2.mars med 2 timer teori kl 18.00-20.00. Deretter hver mandag fra kl 18:00-19:30. Siste gang 27.april.

PRIS: Kr 1800,- for 12 timer og min 6 / max 10 deltakere.

Påmelding sendes på epost til moni-hau@online.no. Husk å oppgi ditt navn, mobiltelefonnummer og adresse, hundens navn, alder og evt rase.

Eller ring tlf 99 64 21 03 om du har spørsmål.

 


APPORTKURS 2020

 

Ønsker du å trene apport med belønningsbaserte metoder?

Ønsker du å lære om hvordan trene apport med positiv forsterkning?

Ønsker du en apport som er morsom å trene og utøve for både hund og eier?

 

APPORTKURS DEL 1:

Dette apportkurset skal gjøre deg i stand til å trene hunden din mot apportbevis eller en hverdagsapportering for bruk til aktivisering. Vi jobber mye med grunnferdigheter for å gjøre apporten sikker og legger stor vekt på å utvikle lysten til å trene. Dette ved hjelp av belønning og riktig timing. Det forventes at du øver hjemme for å få resultater. Du får oppfølging via egen facebookgruppe for kurset mellom kurskveldene.

Passer for deg som har din første hund og deg som har en hund som er lett å belønne og som liker å ha noe i munnen. Kan være alt fra pinne til en sko så tar vi det derfra! Valper ned til 5 mnd alder er også velkomne.

TID: MANDAGER kl 18.00-19.00 fra 20.januar til 24.februar 2020

STED: Innendørs på GAMLE Kirkenes Sykehus.

 

APPORTKURS DEL 2:

For de som ønsker å gå videre har vi laget en forlengelse av kurset slik at du kan få generalisert og kvalitetssikret apporten i tillegg til å gå videre med morsomme oppgaver. Det kommer en ny utfordring hver 14 dag i mars og april fra apportkurs DEL 1 er slutt. Utfordringene legges ut i egen facebookgruppe og du kan stille spørsmål og legge ut filmer av treningen din der. Utfordringene blir bl.a overgang til apportering av fugl, innkalling med forstyrrelser og apportering i vann. Målet er at du etter dette skal kunne forsøke å ta apportbevis. KUN for de som har gått Apportkurs del 1 og tidligere apportkurs hos Svartli AS.

TID: Mars og april

STED: Facebook

 

APPORTKURS DEL 3:

Målet med dette kurset er å gjøre deg rustet til å delta på sommerens apportprøver. Vi går gjennom de 3 øvelsene for apportprøve for fuglehunder og trener på de delene som du har mest behov for. Vi legger opp treningen slik at hundene lykkes og gir dem selvtillit til å søke etter apportobjekt uansett når og hvor du ber om det. Vi har en egen facebookgruppe der vi deler ekstramateriell og annen info underveis i kurset. Det kreves følgende forkunnskaper for å delta med hund: Hunden plukker opp, bærer og leverer fugl (tørket, tint eller fryst) og hunden har en ok innkalling. Eller har deltatt på apportkurs del 1 og 2.

TID: MANDAGER kl 18.00-19.00 fra 4.mai til 8.juni 2020

STED: Utendørs. Sted kommer.

 

Info alle apportkurs:

INSTRUKTØR: Monica Hauan

PRIS APPORTKURS DEL 1: kr 2500,- pr deltaker. Min 4/max 6 deltakere med hund

PRIS APPORTKURS DEL 2 kr 750,- pr deltaker. KUN for de som har gått Apportkurs del 1 eller tidligere apportkurs hos Svartli AS. Ubegrenset antall deltakere.

PRIS APPORTKURS DEL 3 kr 2500,- pr deltaker. Krav til deltakelse: Hunden apporterer ok fugl (tørket, tint eller fryst) og har en ok innkalling, eller har deltatt på apportkurs del 1 og 2. Min 4/max 6 deltakere med hund

Dersom du melder deg på flere kurs SAMTIDIG betaler du for kurs 1 og 2 kr 2750,- melder du deg på kurs 1, 2 og 3 betaler du kun kr 4750,-.

Påmelding til epost moni-hau@online.no. Husk å oppgi ditt navn, adresse, mob tlfnr, din hunds navn, alder og evt rase.

Ring gjerne telefon 99 64 21 03 dersom du har spørsmål.

 


WORK SHOP – STASJONSTRENING

Ønsker du å kunne parkere hunden din når du er på besøk hos noen?

Ønsker du å kunne parkere hunden din når du hjelper treningskompiser?

Ønsker du å kunne parkere hunden din når du venter på tur på kurs?

 

Dersom du ønsker å kunne parkere hunden din på ett spesielt sted når du gjør noe annet, eller når du vil at hunden skal roe seg ned, så anbefaler vi stasjonstrening, også kjent som burleken. På denne work shop kan du lære mer om hvordan det fungerer og hvordan DIN hund kan bli en stjerne i å oppholde seg på ett bestemt sted! Passer både for sportshunden og kjæledyret. Her er noe av det stasjonstrening kan gjøre:

 • Hjelper hunden å slappe av. Hvor som helst og når som helst.
 • Hjelper den å elske sitt bur, bil, sin plass hjemme.
 • Hjelper mot separasjonsangst.
 • Hjelper den å være rolig når du FÅR besøk.
 • Hjelper den å være rolig når du ER på besøk.
 • Trening på avstand blir lettere.
 • Gir mulighet for å trene flere hunder samtidig

TID: SØNDAG 19.januar kl 10.00-17.00 (inkl 1 time lunsjpause)

STED: Innendørs på GAMLE Kirkenes Sykehus.

INSTRUKTØR: Monica Hauan

PRIS: Deltaker med hund kr 900,-. Observatører kr 400,-. (Har du gått kurs hos oss før er pris for observatør kr 200,-) Min 4/max 8 deltakere med hund

Åpent for alle typer hunder. Valper ned til 5 mnd alder er også velkomne, men de har behov for flere pauser. Løpetisper kan dessverre ikke delta.

Påmelding til moni-hau@online.no. Ring gjerne telefon 99 64 21 03 dersom du har spørsmål.

 

 

Ta hunden på fersken når den gjør noe bra!

 

 

 


Kurs 2019:

 

Start 31. oktober 2019 (Fullt)

 

Fra valp til unghund

Instruktør Monica Hauan

 

Dette kurset passer for hunder fra 4 mnd og opp til 2 år. Det inneholder tema som å være rolig i ulike hverdagssituasjoner, bygge selvtillit hos «tenåringshunden» og bedre samarbeid med eier nå når resten av verden begynner å bli mer spennende. Vi benytter oss av positiv forsterkning, legger opp øvelsene individuelt slik at alle lykkes og belønner når det blir rett. Noe av innholdet:

 • Hvordan belønne
 • Selvkontroll på og av «stasjon»
 • Selvtillitsøvelser
 • Å bli sittende og sitt på avstand
 • Følge fører
 • Innkalling

Vi har en egen facebookgruppe for kurset som blir flittig brukt med tips og råd mellom kurskveldene.

Max 9 deltakere, Pris kr 1800,-  Praksis 6 kvelder a 1 time + teori 2 timer.

Teori torsdag 31.oktober uten hund. Sted kommer senere.

Praksis holdes i ridehallen i Sandnesdalen søndager kl 18-19.30 fra 3.nov – 8.des 2019

Påmelding med navn, alder og rase på hund og din adresse til epost moni-hau@online.no. Ring gjerne telefon 99 64 21 03 dersom du har spørsmål!


 

6. desember 2019

 

«Hva er Fear Free?»  Har du hund eller katt?

Svartli AS inviterer Anne Marit Stakkestad til å fortelle oss om Fear Free.
På dette foredraget får du en innføring i hva Fear Free er, og hvordan du kan bruke det i ditt kjæledyrs hverdag.
Du vil lære om både hundens og kattens språk, få tips på håndteringstrening og hvordan gjøre veterinærbesøk e.l. til en hyggelig affære.
Du vil også få tilgang til rabatter på konseptet Fear Free Happy Homes hvor man får muligheter til å lære enda mer, samt få tilgang til en hel haug med ressurser.
Hvis du i tillegg jobber med hund eller katt, vil du også få rabatt på Fear Free sertifisering.

Tid: Fredag 6.desember kl 18.00
Sted: Kirkenes

Pris: kr 100,-

Påmelding sendes til post@raptushund.no
Foredraget holdes av Anne Marit Stakkestad, som er en del av Fear Free Speakers Bureau.
Utdannet hundepsykolog, hundeinstruktør, klikkerinstruktør (KPA CTP), terapihundfører, hundemassør og rehabiliteringsterapeut.
Under utdannelse for å bli CCFT – Certified Canine Fitness Trainer, hos University of Tennessee.
Har de siste fem-seks årene jobbet hos AniCura Rehab Sandvika.

Les mer om bakgrunnen her: http://raptushund.no/omoss/

 


7. desember 2019

 

«To(2) halvdagskurs i Styrke, Balanse & Kroppskontroll»

Svartli AS har invitert Anne Marit Stakkestad fra Raptus for å holde to halvdagskurs i Styrke, Balanse & Kroppskontroll i Kirkenes

Tid: Lørdag 7.desember

Kurs 1: 10.00-13.30
Kurs 2: 14.30-18.00
Sted: Tårnhall, Jarfjord
Pris per kurs:
Med hund: 900 kr. Max. 8 hundeplasser per kurs.
Observatør: 200 kr (Du som er deltaker med hund får være gratis observatør på det andre kurset)

Påmelding til moni-hau@online.no
Økonomisk bindende påmelding.

Dette kurset passer for de fleste, men spesielt de som er aktiv med hunden sin innen hundesport, gjeting, jakt, lure coursing osv. eller for dem som ønsker å gjøre noe nytt og spennende med hunden sin. En kald mørketid venter så fint å ha noe å gjøre innendørs på de værste dager!
Alle øvelser blir tilpasset hver enkelt hund basert på kondisjon, alder og rase.
Det er i hovedsak kun friske hunder som kan være med på kurset, men om du har en kroniker e.l., send Anne Marit en mail, post@raptushund.no, så kan hun avgjøre om dette er et kurs som er lurt for dere.

Løpetisper kan dessverre ikke være med på kurset.

Innhold i kurset:

* Sikkerhet og forhåndsregler
* Styrketrening av ulike kroppsdeler
* Balanse
* Selvtillit og mestring
* Bruk av FitPAWS-produkter, andre balanseputer/-baller og kavaletti
* Tips på hvilke øvelser som passer hver enkelt ekvipasje
* Rabatt på FitPAWS-utstyr og leker fra Tugs for life

Kurset holdes av Anne Marit Stakkestad fra Raptus:
Utdannet hundepsykolog, hundeinstruktør, klikkerinstruktør (KPA CTP), terapihundfører, hundemassør og rehabiliteringsterapeut.
Under utdannelse for å bli CCFT – Certified Canine Fitness Trainer, hos University of Tennessee.
Har de siste fem-seks årene jobbet hos AniCura Rehab Sandvika.

Les mer om bakgrunnen her: http://raptushund.no/omoss/


18.-20. oktober 2019

 

Helgekurs i apportering

Instruktør Monica Hauan

Sted: Canis hundeskole, Avdeling Alta.

Online påmelding her http://canishundeskole.no/kurs/helgekurs-i-apportering-med-instruktoer-monica-hauan/?fbclid=IwAR3RyMPBp0fdQ8qCj2BqUtqlY-cmVsiMsMvcVjxEjcX0oIFNx7HQ3diispI


3.-5.mai 2019

Helgekurs i apportering

Instruktør Monica Hauan

Passer for alle som ønsker å lære mer om apportering. Apportering til bruk i lydighetskonkurranse, bruks, hente fugl eller hente brus i kjøleskapet mm.  Individuell oppfølging. Vi kommer til å trene med hjelp av belønninger.

Forkunnskaper: Hunden må ville ha noe i munnen/bære på noe. Det kan være alt fra en sko eller en pinne, så tar vi det derfra.

Max 6 deltakere, Pris kr 1500,-. Observatører kr 500,-. (Har du gått kurs hos oss før er pris for observatør kr 200,-)

PS. Dersom du har gått kurset før eller har en hund som har en ganske god apport allerede, så kan jeg hjelpe deg å forbedre apporten du har i dag. Alle nivå og alle aldre er velkommen!

Fredag teori kl 19.00 (ER ÅPEN FOR ALLE PRIS KR 200,-), praksis lørdag og søndag kl 10.00-17 .00. Sted kommer.

Påmelding til epost moni-hau@online.no. Ring gjerne telefon 99 64 21 03 dersom du har spørsmål!

Ta hunden på fersken når den gjør noe bra!


20. mai- 25.juni 2019

Valpekurs

Instruktør Monica Hauan

Dette kurset kommer til å handle mye om valpen, men det er du som hundeeier, som egentlig er på kurs! Kurset er bygd opp etter klikkertreningens prinsipper og bruk av klikker og belønninger vil derfor være essensielt. Målet er:

 • å gi deg verktøy du kan bruke til alt du ønsker å lære valpen senere i livet
 • at du og evt familiemedlemmene skal kunne nyte valpetiden med enkle triks, samtidig som dere legger grunnen for en fin fremtid med den voksne hunden.
 • å planlegge treningen din slik at valpen ikke belønner seg selv, men må jobbe for det den har lyst på.

Kurset inneholder bl.a: Belønningsutvikling, stasjonstrening, innkalling, følge fører,  og mye mer.

Passer for valper fra 12 uker til 6 mnd. Kurset er på 6(7) timer og koster kr 1600,- pr hund. Max 6 hunder. Flere familiemedlemmer kan være med uten ekstra kostnad. Vi kommer til å opprette en facebookgruppe for oppfølging underveis.

Sted for kurset er Svartli, Elvenes. Vi møtes fra kl 18.00-19.00 disse datoene 20.mai, 28.mai, 5.juni, 10, juni, 19.juni og 25.juni.

Påmelding til epost moni-hau@online.no. Ring gjerne telefon 99 64 21 03 dersom du har spørsmål!

Ta hunden på fersken når den gjør noe bra!

 


7.-9. juni 2019 

Helgekurs med tema «Innkalling»

Instruktør Monica Hauan

Kommer hunden når du roper på den? Hver gang? Syns du at innkallingen kunne vært bedre? På dette helgekurset går vi gjennom delene som fører frem til en solid innkalling.  «Å skynde seg langsomt» er ett godt treningsmotto når det gjelder å få en sikker innkalling. Alle kan delta- uavhengig av alder og nivå! Vi trener ved hjelp av belønninger og forstyrrelsene skal vi bruke til vår fordel.

Pris kr 1600,- for teori fredag kl 19.00-21.00, lørdag og søndag kl 10.00-17.00. Max 6 deltakere.

Påmelding til epost moni-hau@online.no. Ring gjerne telefon 99 64 21 03 dersom du har spørsmål!

Ta hunden på fersken når den gjør noe bra!


Oppstart 20.januar 2019 (FULLT)

Unghundkurs

Dette kurset passer for hunder fra 6 mnd og opp til 2 år. Det inneholder tema som å være rolig i ulike hverdagssituasjoner, bygge selvtillit hos «tenåringshunden» og bedre samarbeid med eier nå når resten av verden begynner å bli mer spennende. Vi benytter oss av positiv forsterkning, legger opp øvelsene individuelt slik at alle lykkes og belønner når det blir rett. Noe av innholdet:

 • Selvkontroll på og av «stasjon»
 • Hvordan belønne
 • Å bli sittende og sitt på avstand
 • Følge fører- med og uten bånd
 • Innkalling
 • Apportering mm

Vi har en egen facebookgruppe for kurset som blir flittig brukt med tips og råd mellom kurskveldene.

Instruktør Monica Hauan

Max 9 deltakere, Pris kr 2600,- 12 kvelder a 1 time (Mulighet for fortsettelse utendørs 6 kvelder etter påske for de som vil.)

Kurset holdes i ridehallen i Sandnesdalen (utenfor Kirkenes) søndager kl 18-19.30 fra 20.januar – 7.april 2019.

Påmelding til epost moni-hau@online.no. Ring gjerne telefon 99 64 21 03 dersom du har spørsmål!

Ta hunden på fersken når den gjør noe bra!

 

 9.-10. Februar 2019

 

2 dagers Workshop «Stasjontrening»

 

Hjelper hunden å slappe av. Hvor som helst og når som helst.

Hjelper den å elske sitt bur, bil, sin plass hjemme.

Hjelper den å være rolig når du FÅR besøk.

Hjelper den å være rolig når du ER på besøk.

Trening på avstand blir lettere.

Gir mulighet for å trene flere hunder samtidig.

Lørdag 9.februar og søndag 10.februar fra kl 10-17

Innendørs. STED KOMMER!

Instruktør Monica Hauan

Max 6 deltakere med hund, Pris kr 1500,-. Observatører kr 500,-. (Har du gått kurs hos oss før er pris for observatør kr 200,-)

Påmelding til epost moni-hau@online.no. Ring gjerne telefon 99 64 21 03 dersom du har spørsmål!

 

      

 


Kurshøsten 2018 hos Svartli AS er nå klar!

Kom og få litt inspirasjon til hundetrening nu når vi nærmer oss mørke og kalde kvelder:-)

Fellesnevner for alle våre kurs er positiv forsterkning for både hund og fører:-) Det skal være artig å trene hund, artig å gå på kurs, vi prøver å ta alle på fersken-når de gjør noe BRA!

For alle våre kurs gjelder følgende:

Spørsmål sendes på epost til moni-hau@online.no. Du kan også ringe tlf 99 64 21 03.  Husk å oppgi ditt navn, mobiltelefonnummer og adresse, hundens navn og alder ved påmelding. Påmeldingsfrist 1 uke før kursstart gjelder på alle våre kurs!

Velkommen!

DROP IN hundetrening 2018

Hver torsdag kl 18.30-19.30

Kr 150,- pr gang på vipps til 93232881

For deg som har lyst å trene hunden din. Uavhengig av hvilken alder eller rase hunden er eller hva du vil trene på.

Dette er ikke ett kurs. Du kan komme når du vil og kan, for å få litt påfyll og ideer til videre trening. Tanken er at du kan få hjelp til å trene på store og små utfordringer med din hund. Vi følger belønningsbaserte prinsipper og bruker det hunden vil ha for å oppnå mål i treningen. I stedet for å drive brannslukking prøver vi å være i forkant og trene hunden til det vi vil, i stedet for at den øver på det vi ikke vil. Sammen med deg legger vi gjerne en plan for hvordan du skal nå målet ditt.

Vi som ønsker å hjelpe deg er Monica Hauan og Ronja Pedersen. Monica har hatt fuglehund siden 1996, deltar på jaktprøver og er utdannet instruktør hos CANIS. Ronja har hatt hund siden 2012 og trent fuglehund til jakt og jaktprøver og Border collie til sauegjeting. VI er lidenskapelig interessert i klikkertrening, positiv forsterkning og trening av hund og ønsker at du også skal glede deg til neste hundetreningsøkt!

Vi møtes utenfor Monter i Kirkenes. Ta med hund med vanlig halsband og kobbel, (ikke flexiline), vann/vannskål, godbiter og leker/ball.  Vi håper å kunne flytte inn i ridehallen i Sandnesdalen når det blir vinter.

Gi oss ett hint om du kommer, så kan vi planlegge best mulig.

Hundehilsen fra Ronja, tlf 93232881 og Monica, tlf 99642103

 

Oppstart 4.oktober 2018 (FULLT)

Innkallingskurs for deg og din hund

Kommer hunden når du roper på den? Hver gang? Syns du at innkallingen kunne vært bedre? Prøv ett kurs der vi konsentrerer oss om  INNKALLINGEN med «nogo attåt»

Instruktør Monica Hauan

Alle kan delta- uavhengig av alder og nivå!

Torsdager fra 4.oktober til 13.desember fra kl 20.00-21.00 (IKKE 25.okt.)

Vi kommer til å være på ulike steder i løpet av kurset. Vi kommer til å trene ved hjelp av belønninger.

Pris kr 1500,- for 10 timer og max 10 deltakere

 

OBS NY DATO! 9.-11.november 2018 OBS NY DATO!

Helgekurs i apportering – Del 1

Instruktør Monica Hauan

Passer for alle som ønsker å lære mer om apportering. Apportering til bruk i lydighetskonkurranse, bruks, hente fugl eller hente brus i kjøleskapet mm.  Individuell oppfølging. Vi kommer til å trene med hjelp av belønninger.

Forkunnskaper: Hunden må ville ha noe i munnen/bære på noe. Det kan være alt fra en sko til en pinne, så tar vi det derfra.

Max 6 deltakere, Pris kr 1500,-. Observatører kr 500,-. (Har du gått kurs hos oss før er pris for observatør kr 200,-)

Fredag teori kl 19.00, praksis lørdag og søndag kl 10.00-17 .00.

 

 

17.-18. november 2018

Helgekurs i apportering – DEL 2

Instruktør Monica Hauan

Passer for alle som er litt viderekommen og som (helst) har deltatt på apportkurs del 1.

Individuell oppfølging. Vi kommer til å trene med hjelp av belønninger.

Max 6 deltakere, Pris kr 1200,-. Observatører kr 500,-. (Har du gått kurs hos oss før er pris for observatør kr 200,-)

Praksis lørdag og søndag kl 10.00-17 .00.

 


Oppstart 30.april 2018:

Unghund –hva nå?

Dette er ett fortsettelseskurs som bygger videre på valpekurset hos Svartli AS. Dersom du har gått andre kurs hos oss så har du også ett bra grunnlag for å delta. Vi skal gå videre med å lære hunden:

 • å bli sittende med forstyrrelser
 • sitt på avstand
 • gå pent i bånd/gå bak
 • komme på innkalling med forstyrrelser
 • alle får 30 minutter privattime med fokus på APPORT

Hundeeier må regne med å øve mellom kurskveldene. Vi belønner når hunden gjør rett og vi skal lære mer om når vi belønner og når vi ikke belønner.

Mandager fra 30.april til 28.mai 2018

Max 6 deltakere, Pris kr 1600,-

Spørsmål og påmelding sendes på epost til moni-hau@online.no innen 25.april. Eller på tlf 99 64 21 03.

Husk å oppgi ditt navn, mobiltelefonnummer og adresse, hundens navn, alder og evt rase.


 11-13.mai 2018:

Helgekurs i apportering

Passer for alle som ønsker å lære mer om apportering.  Individuell oppfølging. Vi kommer til å trene med hjelp av belønninger.

Forkunnskaper: Hunden må ville ha noe i munnen/bære på noe. Det kan være alt fra en sko til en pinne, så tar vi det derfra.

Max 6 deltakere, Pris kr 1500,-. Observatører kr 500,-. (Har du gått kurs hos oss før er pris for observatør kr 200,-)

Fredag teori kl 19.00, praksis lørdag og søndag kl 10.00-17 .00.

Spørsmål og påmelding sendes på epost til moni-hau@online.no innen 7.mai. Eller på tlf 99 64 21 03.

Husk å oppgi ditt navn, mobiltelefonnummer og adresse, hundens navn og alder.

  


1.-3.juni 2018:

Innføring i klikkertrening

Er du nysgjerrig på hva klikkertrening er, eller vil du vite mer om klikkertrening, og hvordan du kan bruke det i egen trening? På dette helgekurset får du en enkel innføring for hvordan komme i gang på egen hånd.

Noen tema fra kurset:

 •  Hva er klikkertrening og hva klikkertrening IKKE er
 • Fordeler med klikkertrening
 • Belønningsutvikling
 • Innlæringsteknikker

Forkunnskaper: Ingen

Max 6 deltakere med hund: pris kr 1500,- /Observatører: pris kr 500,-/ (har du gått kurs hos oss før er observatørpris kr 200,-)

Fredag teori kl 19.00, praksis lørdag og søndag kl 10.00-17 .00.

Obs, klikkertrening kan være vanedannende.

Spørsmål og påmelding sendes på epost til moni-hau@online.no innen 25.mai. Eller på tlf 99 64 21 03.

Husk å oppgi ditt navn, mobiltelefonnummer og adresse, hundens navn og alder.

 


29.01.2018 starter vi opp igjen med vårt populære:

Innkallingskurs 

Kommer hunden når du roper på den? Hver gang?

Syns du at innkallingen kunne vært bedre?

Prøv ett kurs der vi konsentrerer oss om

 INNKALLINGEN med «nogo attåt»

Instruktør Monica Hauan

Alle kan delta- uavhengig av alder og nivå!

Start mandag 29.januar 2018 med teori

Siste kurskveld mandag 19.mars 2018

Vi kommer til å være på ulike steder i løpet av kurset. Vi kommer til å trene ved hjelp av belønninger.

Pris kr 1 800,- for 12 timer og max 10 deltakere

Spørsmål og påmelding sendes på epost til moni-hau@online.no innen mandag 22.januar. Eller på tlf 99 64 21 03.

Husk å oppgi ditt navn, mobiltelefonnummer og adresse, hundens navn, alder og evt rase.

 Ta hunden på fersken- når den gjør rett!


Valpekurs for fuglehunder

November 2017 til 21.januar 2018.


Innkallingskurs for deg og din hund

Start torsdag 21.sept til november 2017


Apportkurs  

 10 timer / 7 mandager fra kl 20.00-21.00.

 Start 10. juli til 21. august 2017

Dette apportkurset skal gjøre deg i stand til å trene hunden din mot apportbevis eller en hverdagsapportering til aktivisering ved hjelp av belønning og riktig timing. Den viktigste treningen må gjøres mellom kurskveldene og du må påregne hjemmelekser for å få resultater. Vi holder følge via facebookgruppe mellom kurskveldene.

Passer for deg som har din første hund og deg som har en hund som er lett å belønne og som liker å ha noe i munnen. Kan være alt fra pinne til en sko så tar vi det derfra!


2017 starter vi opp med nytt:

Innkallingskurs  3

 Januar til mars

Willigsne

Speldraget’s F-Villig i farta. Foto: Ole Bakmann

 


 

Valpekurs for fuglehunder

Valpekurs spesielt rettet mot fuglehunder. 10 timer. Oppstart i oktober 2016. Instruktør Monica Hauan. 1 ledig plass. Ta kontakt for mer info.


Thomas Stokke holder to forelesninger 2016.

OBS Kort frist, men håper du tar deg tid litt hverdags inspirasjon.

Thomas Stokke er utdannet instruktør gjennom Canis og har konkurrert i 7 ulike hundesportgrener (inkludert elitelydighet, med flere hunder, klasse A bruks og førstepremier på jaktprøve for både stående fuglehund og spaniel). Han har en mastergrad i etologi (dyrs atferd). Les mer om Thomas på www.klickerkok.se.

Forelesning 1- Stoppsignal/ avstandssitt- Mandag 4.april 2016, kl 19.00

Svartli AS ønkser velkommen til en praktisk forelesning med demonstrasjoner.

Fresh 2014
Thomas viser i teori og praksis hvordan du lærer inn en god avstandssitt. Å kunne stoppe hunden på kommando og vite at den blir sittende til den får neste kommando er viktig både for fuglehunder på jakt og jaktprøver (ro i oppflukt og skudd). Det er også en veldig god ting for å ha bedre kontroll på hunden i hverdagen – uansett om du har fuglehund eller en annen hundetype.

Tema:

 • Krav til hundefører for å lykkes med treningen
 • Enkle og praktiske tips for hverdagen som gjør hundeholdet enklere
 • Selvkontroll – at hunden kontrollerer seg selv
 • Signaler og kommandoer for sitt
 • Trinn for trinn innlæring
 • Generalisering og vedlikehold

Forelesningen vil koste kr 200,-  Betales kontant ved oppmøte.

Sted vil komme!

For påmelding og informasjon:

Monica Hauan, mobil 99 64 21 03, Epost: moni-hau@online.no


 

Forelesning 2 – øvelsen fri ved fot -Onsdag 6.april 2016, kl 1800

Forelsning med demonstrasjon om lydighetsøvelsen fri ved fot

Kirkenes og omegn hundeklubb ønsker velkommen til en praktisk forelesning med demonstrasjoner, Thomas Stokke vil vise oss innlæring og problemløsning for øvelsen fri ved fot.

Fri ved foten er en veldig sammensatt øvelse som krever stor konsentrasjon av både hund og fører. Deler av fri ved foten inngår i mange andre lydighetsøvelser.

Tema:

 • Forkunnskaper for fri ved foten
 • Valg av belønningsform og belønningsplassering
 • Rollespillet – få hunden til å elske den tyste og konkurransemessige føreren
 • Følg meg for å starte festen
 • Forståelse for posisjonen Vendinger, stegforflyttninger og bakdelskontroll

Thomas Stokke er utdannet instruktør gjennom Canis og har konkurrert i 7 ulike hundesportgrener (inkludert elitelydighet, med flere hunder, klasse A bruks og førstepremier på jaktprøve for både stående fuglehund og spanie). Han har en mastergrad i etologi (dyrs atferd). Les mer om Thomas påwww.klickerkok.se.

Forelsningen vil koste kr 150 for medlemmer av Kirkenes og Omegn hundeklubb. For ikke-medlemmer koster det kr 200. Betales kontant ved oppmøte.

Sted vil komme!

For påmelding og informasjon:

Gunn Therese Olafsen, mobil 958 45 292, mail: gt_olafsen@hotmail.com


Nytt innkallingskurs 2

Vilma1

Start tirsdag 16. februar 2018 med 2 timer teori kl 19.00-21.00

Deretter hver tirsdag fra kl 20.00 – 21.00. Siste gang 19. april. (Vi hopper over påskeuka)

 


Innkallingskurs 1:

 FULLTEGNET!

Start mandag 18. januar  2016 med 2 timer teori kl 19.00-21.00

Deretter hver mandag fra kl 19.30-20.30. Siste gang 14.mars.

 


 

Clinic i treningsteknikk

med Thomas Stokke fra Klickerklok

10.-11.oktober 2015 i Kirkenes

Thomas med Alot

Kurset passer for alle som vil forbedre sine treningsferdigheter, uansett om du trener for konkurranse, bruks eller aktivisering. Og uansett om du har valp, unghund eller voksen hund.

Målsettingen med kurset er at du skal lære deg å velge rett belønning tilpasset til atferden og hunden du trener.  Du skal kunne legge opp treningen på best mulig måte og trene på dine og hundens ferdigheter, for raskt og effektivt nå dine mål med bra resultat.

Tema:

 • Belønningsmåter, belønningshandtering, belønningsplassering
 • Struktur på treningen for effektive økter
 • Velge treningsteknikk – Fange atferd, shaping og targeting
 • Planlegging og evaluering
 • Å sette kriterier – progresjon og kvalitet
 • Balanse mellom ulike atferdskategorier – med hunden nærme og på avstand, aktive og passive, langsomme og raske, mot og i fra fører
 • Atferder med ulike kroppsdeler – for eksempel m labb, nese, blikk, munn, med og uten gjenstand
 • Evaluering

Thomas Stokke er utdannet instruktør gjennom Canis og har konkurrert i 7 ulike hundesportgrener (inkludert elitelydighet, med flere hunder, klasse A bruks og førstepremier på jaktprøve for både stående fuglehund og spanie). Han har en mastergrad i etologi (dyrs atferd). Les mer om Thomas på www.klickerkok.se.

Det vil bli brukt utvalgte demoekvipasjer. Dersom du ønsker at din hund skal være demo så si i fra ved påmelding så velger Thomas hvilke han vil bruke.

Pris kr 800,- pr deltaker.

Egnet sted kommer senere. Vi satser på å være mest mulig innendørs.

Spørsmål og påmelding kan rettes til Monica Hauan, mob 99 64 21 03, moni-hau@online.no.

VELKOMMEN!