Kurs i Kirkenes

Alle kurs hos oss bruker belønningsbaserte metoder og positiv forsterkning som prinsipp for læring. For deg som ønsker å trene hund og ha det gøy samtidig kan vi gi deg en morsom og lærerik kursopplevelse, som gir resultater også i det virkelige liv. Bla nedover så kommer du til kursoversikten.

Hva er et belønningsbasert hundehold?

Ett belønningsbasert hundehold betyr at vi bruker belønningsbaserte metoder i trening og oppdragelse av hunden. Vi unngår å påføre hunden ubehag ved å se etter noen hunden gjør, som vi liker. Dette belønner vi så ofte vi kan under hele oppveksten til hunden. Slik skaper vi vaner hos hunden, gode vaner, som den velger fremfor uvaner vi ikke liker. For at det skal fungere best mulig krever det at du selv blir god på å ta hunden på fersken når den gjør noe bra!

Kan jeg aldri si NEI til hunden?

Det er ikke mulig å gå gjennom livet uten ubehag. Hverken for oss eller hunden vår. Vi som trener belønningsbasert utsetter også våre hunder for ubehag ubevisst. Vi kan trø den på labben, vi kan miste noe på den, vi kan snuble i den og følelsene kan ta overhånd så vi brøler ut til den. Dette ubehaget er ikke en bevisst treningstrategi. Ved å belønne ønsket atferd- skape gode vaner- og stoppe uønsket med en kontaktlyd, er behovet for å kjefte forsvunnet. Vi har ikke lengre behov for å si NEI.

Hva kan jeg gjøre i stedet?

Når du fokuserer på å lære hunden HVA DU VIL DEN SKAL GJØRE istedet for HVA DEN IKKE SKAL slipper den å gjøre så mye galt og du kan slappe mer av. For eksempel kan du velge å belønne hunden for å gå til sengen sin, ta kontakt med deg ute, komme til deg, levere noe til deg, slappe av når du får besøk, gå inn i bilen og når båndet er slakt.

Ved å belønne at hunden frivillig gjør disse tingene du liker forstår hunden at den atferden lønner seg. Da vil den søke å gjøre mer av det og det blir f.eks trivelig å ha den med seg overalt hvor du drar.

Bonusen blir en god relasjon mellom deg og hunden. Og du trenger ikke bekymre deg for at noe skal gå galt pga belønningsbasert trening. Dersom du ikke gjør det helt riktig vil treningen bare ta litt lengre tid og ikke skade hunden eller gå utover forholdet deres.

Påmelding og betingelser fysiske kurs

All påmelding skjer på e-post til moni-hau@online.no. Husk å vedlegge denne informasjonen i e-posten din:

  • Hvilket kurs du melder deg på
  • Hundens navn
  • Hundens alder
  • Hundens rase
  • Ditt telefonnummer
  • HELE adressen din

Påmeldingen er økonomisk bindende. Ingen refusjon av påmeldingsavgift foruten om ved legeerklæring for deg eller hunden. Dersom vi må avlyse grunnet for få deltakere eller grunnet andre forhold får du avgiften refundert. Vi sender faktura som skal være betalt før første kurskveld. Det er hunden som er deltaker, så familiemedlemmer i samme husstand kan delta gratis.

Alle hunder som skal delta på kurs hos oss må være vaksinert etter gjeldende retningslinjer.

Dersom din hund får løpetid ta kontakt med oss da det ikke er alle kursene det passer å ha løpetid på.

Velg kurs under:

VELKOMMEN VALP! (Start 23.sept 2020)

Har du fått valp? Gi den en god start på livet med øvelser som gir den selvtillit og legger grunnen for gode vaner i fremtiden. Vi fokuserer IKKE så mye på sitt, dekk, innkalling og gå pent, men heller på å like å trene, være nærme deg og bli trygg i miljø først og fremst.

Pris kr 2000,- pr deltakende valp. 6 ukers valpekurs inkl 1 privattime. Klokken 17.30-19.00. Valpen bør være mellom 9 uker og 5 mnd første kurskveld. Min 4-max 6 valper.

HVERDAGSLYKKE (Start 21.sept 2020)

Skulle du ønske hunden din var litt roligere? At den ikke blir så veldig «glad» når den møter hunder, når det kommer gjester og at den ikke er så «kreativ» når du er opptatt med noe annet? Kurset for deg som vil trene på hverdagens utfordringer som bl.a å sitte, ligge, vente, hilse, gå pent i band, innkalling mm. Vi holder fokus på hva DIN HUND vil øve mest på og du lærer morsomme øvelser for å få en bedre hverdag.

Pris kr 1800,- pr hund. 6 uker. Klokken 17.30-19.00. Passer for alle aldre og nivå. Min 6-max 9 hunder.

FØLG MEG

Ett gå pent i bandkurs der vi ved hjelp av kontaktlyd, godbiter, tålmodighet og forståelse for hvordan en hund lærer snur hundens interesse fra f.eks å snuse i grøfta, til å gå tur sammen med deg!

Pris kr 2500,-. 10 uker inkl en teorikveld. KUN 4 DELTAKERE!

Send epost om du er interessert så får du beskjed når neste kurs blir.

SENIORKLUBBEN

Den voksne hunden trenger også litt utfordring. På dette kurset får du lære om hvordan gi din hund en innholdsrik alderdom. Vi skal bl.a trene balanse og nye triks for å holde kropp og sinn ved like.

Pris kr 1000,- pr hund. 4 ukers kurs inkl 1 privattime. For veteranen over 8 år. Min 4-max 6 hunder.

Send epost om du er interessert så får du beskjed når neste kurs blir.

STASJONSTRENING

På dette kurset gjennomgår vi alle stegene som skal til for at hunden skal være trygg og like å bli i bur, i senga si, på ett teppe når du er på besøk, like biltur o.l. Vi legger til forstyrrelser som ligner på de du møter i hverdagen slik at hunden din skal kunne møte de utfordringer som kommer når den skal slappe av på «stasjonen» sin. Kan også overføres til BLI-øvelser i konkurransesammenheng.

Pris kr 1000,- pr hund. 4 ukers kurs. For alle aldre og nivå. Min 6-max 8 hunder.

Send epost om du er interessert så får du beskjed når neste kurs blir.

INNKALLINGSKURS

En sikker innkalling gir hunden mer frihet. Vi trener med belønninger og deler opp i mange små øvelser som tilslutt blir en innkalling du kan være stolt av. Å trene med forstyrrelser er en stor del av kurset; slik fungerer innkallingen også i det virkelige liv! Nå også med «ONLINE squirrel challenge» inkludert!

Pris kr 2150,- pr hund. 10 uker inkl en teorikveld. Passer for alle aldre. Min 6-max 6 hunder.

Send epost om du er interessert så får du beskjed når neste kurs blir.